ring klocka ring.

Jag är tre kartonger, ett knippe barnböker och 14 mjukisdjur.

ut med det gamla, in med det nya

dvs ut med gamla dottern och in med nya dottern. Varför skaffade de två barn om de bara tänkte ha ett åt gången?

blå är stängt, så vad gör vi?:

Fan hur gör man ? HUR GÖR MAN? (e hur gör du?)
Jag har inte tvättat håret på en vecka och det är trassel. Tog ut snodden men det är typ uppsat ändå. Kommer få raka av det, är helt säker. KUL att va skallig lagom till nyår. Skitkul.

Sist jag inte tvättade håret på en vecka (och första gången jag gjorde det också) var i somras på roskilde. Festivalvibbar! Särskilt som mitt rum svämmar över med tvätt (mest ren men eftersom all smutsig tvätt läggs ovanpå och sedan under mystiska omständigheter blandar sig med den rena så är nog snart allt smutsigt...). Roskilde påminner om en annan sak också. SKA VI BOKA ELLER? VILKA ÄR PÅ? 2-5 juli, kan ju inte missa...

Imorn är det inte bara nyår förresten. Imorn slänger de ut mig. Mamma och pappa alltså. De ska ge bort MITT rum till sis och jag har fått en flyttkartong och en order. Bara att köra... :(

ALLA som har planer hit imorn förresten. BLÅ ÄR STÄNGT! Kolla pizzaställen alternativt tänk ut nödplan. SKa jag köpa 8 pizzor i sävja innan jag kommer eller? VAD ska vi göra.

Igår blev jag biten på jobbet. Och i söndags var det ett barn som kissade på mig. Känns som jag jobbar med djur. Blir inte bättre av att jag lockar dem att göra som jag vill med små kexbitar och uppmuntrande ord som "braaa" och "duktig pojke"... (en del tuggar på allt och andra rullar sig i lera. GAH jag är lurad, det ÄR djur jag jobbar med).

Funderar på att göra en nyårslista. Som alla andra bloggar. Måste ha en nyårslista. Men om vad? Funderade på årets fyllor, men det kanske blir förutsägbart? Eller? (Lovar att avslöja detaljer som aldrig yppats förut..?) Hmm, nej kanske inte det... Till och med jag förstår att det inlägget skulle bli FRUKTANSVÄRT patetiskt och fjortis (och inte alls i stil med det här, OH nej)

Nu ska jag pilla bort lite nagellack och ev sätta dit lite nytt. Jag är speedad. Jättespeedad. Varför kliar det på min hals för? Hörrni. Nu är det weeds så nu lägger jag på locket. Knäpper av. Stänger äventyrskiosken. Nu är det jag och tvn. Quality time. God natt.

fyllesvin.

För två timmar sen gick jag upp. Har försökt ta tag i mitt liv. Duscha. Städa. Betala räkningar. Kanske gå ner på stan. Hitta billiga grejer. Men det går inte.

Istället har jag läst bloggar. Bloggar om vad folk haft på sig under julen. Vad de ätit under julen. Vad de inte har ätit under julen. Vem som har spytt under julen. Och sett en snubbe på tv som inte spytt under julen, trots att han kört ner ett svärd i halsen. Mucho impresso.

Jag har inte blivit magsjuk än. Så sannolikt lyckades jag inte heller smitta någon på v-dala. V-dala var föresten kaos. Kom dit vid 6 och skulle hjälpa till att ställa iordning garderoben. Bara det att garderoben låg i två plastsäckar. Alla galgar blandade. Alla nummerbrickor hullerombuller. Tog sin tid. Sen kom folk. Massor av folk. Och kaos. För det är OMÖJLIGT att få in 1500 vinterjackor på samma space som 1500 sommarjagckor ska få plats på. Och på något lustigt sätt är vinterjackor rätt spralliga av sig och hoppar hit och dit. Sätter sig på andra platser än vad de ska. Det var galet...

e. Skärp dig! Det roligaste med att jobba i garderoben är att man KAN göra sånt där för sina vänner. Man KAN fifla med regler och turordning. Man KAN gömma undan öl. Det är sånt man blir glad av. Ett vänligt, igenkännt ansikte som inte hotar att döda mig. e. av de 5 fyllesvin som jag kände där var du helt klart det bästa.

Dödshoten ja. De flesta var nog inte så alvarliga, men en del blev nog rätt arga när de fick fel jacka, eller när jackan inte fanns, eller när de fick vänta i en halvtimma. Fast en snubbe hade nog rätt att bli arg. På nått sätt lyckades nämligen JAG tappa bort HANS bricka. Utan att ha tittat på den vilket nummer det var. Han var inte glad. Och han var hög som ett hus och kunde inte alls se något komiskt i att lilla jag hade lyckats tappa bort hans bricka. Om blickar kunde döda... I alla fall fick han hoppa över disken och hämta den själv. Tror jag lyckades vända det till att han skulle va tacksam mot mig för att JAG fixade så att han fick hämta den. Ett tag var han iaf ganska stolt över att ha varit på min sida av disken...

NU ska jag gå och duscha. Tjing!

varning.

Hörrni, ni med planer ikväll. Kom INTE till v-dala. Upprepar INTE TILL V-DALA!
Jag jobbar och jag är ganska snart säkert absolut going to be magsjuk.

Jag kommer smitta alla vars jackor jag tar på och jag lär garanterat ta på DIN.

Senaste dagarna har jag umgåtts med förskylt barn/förskyld familj, MAGSJUKT barn/MAGSJUK familj samt spenderat tid i les kollektiv lyckligt ovetandes om att någon (och det var inte hed den här gången) för bara ett par timmar sedan SPYTT över varenda kvadratmeter. Det är nice.


Fast á andra sidan... KOM KOM KOM vi kan bli magsjuka tillsammans, har spytävling och kräkrace. Det blir kul. Kom.


en riktigt festlig jul.

Det här är en julklapp till alla och särskilt e. - det här VISSTE DU INTE att du skulle få!
Lite smått uttråkad en onsdagskväll som denna? Trött på dåliga julklappsrim á la jag hoppas det ska smaka, det här är ingen kaka (<--obs! autentiskt!)? Sugen på lite juleerotik?
Enjoy!

En ensam gubbe i ett fallfärdigt hus
suckade en suck och tände ett ljus
Ute är det mörkt men det förändrar ingenting
från telefonen har inte hörts ett enda pling
Gubben tog kaffet och hällde sig en kopp
"Varför vill ingen suga på min kokostopp?"
tänkte han stilla och tog sig ett bett
För det näst bästa han visste var socker och fett
Plötsligt hördes konstiga ljud från hans ugn
Men gubben tog det hela med ett markabert lugn
"Är det sant? Är det du?"
viskade han tyst, och ut kom hans fru!
Eller, tja, de kallade det så under själva akten
För tomtefar var en jävel på att hålla takten
Ut ur ugnen kom en rejäl man
tog gubben genast i sin famn
"Jag ä trött på tjejer, jag vill ha riktiga grejer!"
sa tomtefar som jobbat hela kvällen
tog av sig mössan och la sig redo på fällen
Åh vilken lycka det gubben skänkte
Han torka en tår och sedan han tänkte
"Oj,oj,oj vad det här ska bli kul"
och så ska det vara- ingen ska vara ensam i jul!

God Jul!

panic at the disco.

Har ni låst in ett barn på en toalett nån gång?
Eller har nån haft ett barn som någon gång låst in sig själv av mistag, inte kunnat öppna och fått panik?

Jag har. Idag.

Otroligt spännande jobb. Från att gå från spänningsgrad noll till hundra på ett par få sekunder. Från att gå en lugn promenad till att ungen slänger sig framför ett tåg. Från att leka stillsamt till att ungen slänger sig över en annan unge i bollhavet/sparkar annat barn i huvet/smäller till lillebror(som är bebis) så att han slår bakhuvet i golvet. Från att kramas till att bita sig fast i ens hand... Eller som idag...

Vi tittar lugnt och snällt på bamse och den flygande mattan. Vi har gått på toa var tionde minut den senaste timman - ingenting. Plötsligt händer det. Kiss överallt och vi skyndar oss till badrummet. Sätter honom på toaletten i väntan på duschen, och innan jag springer och hämtar nya kläder så stänger jag dörren så det tar längre tid för honom att rymma. Kommer tillbaka. Dörren är låst. Omöjlig att öppna. Får lite lätt panik. Barnet får ordentlig panik. För honom är låset på dörren bara en rolig grej man kan vrida på. En gång. Sen är det fullständigt ointressand och han kopplar inte att låset faktiskt LÅSER dörren. Eftrersom han inte förstår instruktioner som han inte fått tusen gånger tidigare (tex KOM, GÅ UT, ÄÄÄTA) förstår han nada när jag säger åt hnom att öppna.

Senariot är PANIK. Inne på toaletten sitter hjälplös, panikslagen, vilt sparkande, skrikande och huvuddunkande(ivägg kakel och dörr) pojke. På utsidan står jag. Hjälplös, panikslagen, vilt sparkande, skrikande och nästan huvuddunkande... Letar efter nått att låsa upp med. Hittar nyckel(in cykelnyckel). Funkar inte( låset har ingen nyckel). Letar verktygslåda. Hittar ingen. Hittar kniv. Skruvar loss handtaget. Låset är fortfarande låst. Överväger att sparka/såga/hugga upp dörren. Lugner mig. Springer ut och runt huset. Ser förnster. Överväger att krossa förnstret. Lugnar mig. Inser att enda utvägen är att ringa föräldrarna. Va fan säger man?

- Hej! Jag har LÅST IN ERT BARN.

Det ordnade sig till slut. Ringde föräldrarna, hittade tång, låste upp, släppte ut lyckligt barn (han hade glömt att han var inlåst), fick julklapp, åkte hem.


dan före dan...

Idag ringde min klocka klockan 7. KLOCKAN 7! Tror inte jag har gått upp så tidigt på hela hösten. Jag har gått och lagt mig senare än 7 (tidigare också gvetvis...).

Klockan 7 är det mörkt ute. Det blåser och är rätt kallt. Det lyser från ett par enstaka förnster men ljusen i julegranen fyller ändå en funktion. Julstämning infinner sig.

Anledningen till att jag stigit upp i ottan just idag är att jag har plockat vuxenpoäng. Det var nämligen så att den enda tvätttid ledig innan nyår var idag, dan före dopparedan, kl 7 till 9 på morgononen.

Så upp, raffsa ihop klädhögen på golvet, slänga i en handuk eller två (FUCK glömde kökshanddukarna!!) och knalla ut i kylan, slås av lite julstämning, trycka in klädhög i tvättmaskin, svart för sig, ljust för sig (<-- FLER vuxenpoäng) (tyvärr kom en mörkröd strumpa med i ljusa tvätten, men jag tror det är lugnt..). Skrapar upp sista strumporna från golvet, drar igen blixtlåset på min jacka... Vaf?! Vad är det här??... Hittar heds spya på MIN jacka. Julstämning avtar.
(med omedelbar verkan)




life on mars.

Knäck-kok och kola-bak. Och Bowie. Hög julstämning.

Och så går det fort
att åka go-cOrt...?

Och så går det fArt
att åka go-cart...?

Hur fan tänkte hon?

mamma med storhetsvansinne.

Har min mamma fått storhetsvansinne? Är hon senil och tror sig leva på kolonialtiden? Vill hon bara vara ensam på en alldeles egen ödslig plats långt, långt borta?

Är det därför hon önskar sig "en skog i Afrika"?

en dagens tack.

Dagens (eller gårdagens) smartaste: Ida beställer julklappar från internet men kan inte hämta ut dem, eftersom de står i MIN MAMMAS namn.

Dagens iakttagelse: Bensinpriset ligger  nu UNDER 10 kr.

Dagens uträkning: Hittils i december har jag druckit sisådär varannan dag. (Det betyder också att jag varit bakis halva december). Jag hoppas min mamma aldrig hittar min blogg.

jag jobbar här.

Jag har så många frågor.

Varför blev min hemmakväll en utekväll? Varför blev ett glas tre? Var KOM all sprit ifrån? Varför har jag bandage runt armbågen? Varför förökar sig blåmärkena? Varför slits golvet i trappan så fort? Varför blev det ingen charader? Varför dog the hippo men inte the ant? Varför skriker mitt cykellyse snerikessnerikessnerikes - är det en sexuell frustration? Varför låg min cykel däckad på stan? Varför blir det alltid såhär och hur kom jag hem?

Nej just det, det gjorde jag ju inte.

Personalfest först. Väldigt trevligt även om vi bara var 5 av 30... Men det fanns vin så vi klarade oss fint. Sen snerikes, självklart. Sista klubbkvällen. Rusade in, hann med lite dricka och såklart dance dance dance. Hamnade så småningom utanför pratandes med värmlands klubbverkare. Diskuterade graden av köttmarknad på deras klubb. Det var d å l i g  s t ä m n i n g. Skulle in sen igen men musiken var av och folk var på väg ut. En stor och smått iriterad vakt spärrade ingången, men eftersom hed och e var på andra sidan var jag tvungen att lista ut ett sätt att komma in. Snilleblixt.

"-Jag jobbar här."
(är ganska säker på att det är denna enda lilla mening som ledde till kvällens äventyr)

"-Bra, då kan du hjälpa till i garderoben."

"-Va? Vänta nu. Missuppfattning. Visst jag jobbar här, ibland. Men inte ikväll. Jag ska in till mina vänner och förhoppningssvis snylta in mig en stund till."

Sa jag såklart inte utan hoppade ganska raskt, och ganska berusad in i närmsta garderob och börjar hiva jackor till höger och vänster. Klar med det och ganska nöjd med min insats "städar" jag lite tills resten av huset är klart. Har man jobbat får man ju givetvis stanna. Träffar hed och e som också "städade" och sen vart det fest. The three antz the hippo the fish and the dancing queen - team(med pakistansk brytning) var helt klart bäst. Det var fest, pulkaåkning (därav bandagerad armbåge och feta blåmärken) och shot race... E, jag vet att du dör för att veta men det vart nog bara två eller tre fish. + lite jack daniels och lite sånt där grönt... I vilket fall räckte det ganska så bra för att få mig ganska förmycket.

Runt 5 får jag för mig att gå hem. Tar min cykel och börjar knata. Ett mirakel att jag lyckades få med alla mina saker OCH låsa upp cykeln, för cirka 50 meter faller jag ihop. Som en liten hög plockepin. Kommer inte ihåg hur det gick till, observera ochså att jag INTE cyklade utan gick. Hittar mig själv liggandes, sätter mig upp och, tja, let it go. Somnar. Sittandes. Efter ett tag, gissar tjugo minuter om man kollar tiden mellan samtalen på mobilen, knackar någon på min axel. En tjej, tror hon hette Filippa (Filippa, om du läser det här - TACK!), som jag, i mitt storhetsvansinne lovade att skriva upp på alla snerikes listor för all framtid, hjälper mig tillbaka till huset. Hittar K som tycker jag ska ta en taxi. På något sätt kommer vi fram till att jag inte ska sova hemma utan hos honom. Tar en taxi. Åker tvåhundra meter. Hoppar ur, går upp och somnar på golvet.

(K om DU läser det här, förlåt, jag är jätteledsen om det blev dålig stämning och jag hoppas verkligen att ni kommer hem till mig och ligger i min soffa och spyr någon gång + att jag är skylldig dig pengar, som du säkert tror att du aldrig kommer få, men det ska du, så småning om)

bland apelsiner och polkagrisglass.


Finding neverland...

les kollektiv.







Its getting better and better...

Just det, Steve said Hello...


voulez vous... paris?.






























































snälla tomten.

"Varför du är vaken?!" "Gå och lägg dig!" "Idiot, du aldrig somna före tolv." "Skyll dig själv du är trött och bakis åtta dar, en vecka."

Rösterna i mitt huvud tjatar. Börjar undra om det ligger nått i det dem säger. Börjar undra hur de kom dit från första början. Börjar undra varför de bryter...




Men först: Sälla tomten
bara den här också!
(namnet på konstnären är en ren och skär slump)



Och kanske något ur den här med...

blåmärken.

Idag har jag blåmärken. Blåmärken under fötterna, blåmärke på knät, små elaka nypblåmärken lite här och var, blåmärken i huvet och blåmärken i själen.

Men framför allt har jag blåmärken on my behind. Varför åkte vi pluka i diskbackar nerför v-dalas trappor? Varför?

en rapport från mina tankar.

ber om ursäkt redan nu för ett osamanhängasnde inläögg.

kom hem nu. NU. har i princip hunnit skala en apelsin. inte för att ja är sugen på apelsiner utan för att jag varje gång jag skalkar en tåänker " fan vad jag är bar, jag lan skala en apelsin". Nej så tänket jag flörståss inte, då vore jag ju skitdryg, och det är jag ju inte, i vanliga fall.

När jag cyklade mellan mina två jobb idag tänkte jaagpå mass spänande saker att skriva om. kommer inte på nått av dessa nu.

Män i skägg, nån som inte tycker det är fett hett?

Alla som inte varit hemma hos mig än är jävligt välkomna, jag har fetaste dekorationsgrejen som slår alla martha stewart- heminredningsshit, jag har en upplåsbar coronaflaska!!

Jag har också varit på magiska platser ingen någonsin trodde existerade!
DET är jävligt cool.

Inser nu att sömn är överskattat och att jag borde stannat., men nu är det för sent, och jag ska ge sängen en chans. Typ...

ännu mer än fattig student.

Loggar in på Nordea för att, så att säga, se över mina tillgångar. Möts av en horribel syn. Kontot är t o m t ... !

"GHAAA!"

Panik, har mina pengar tagit vägen. Kollar igenom konoutdraget. De verkar inte vara några konstigheter (förutom att geten betalats TVÅ gånger, men vi har löst det nu)... Jag minns alla uttag, alla köp. Ingen annan har alltså varit och nallat på mina slantar. Och förutom att jag har storhandlat så är det bara smågrejer. Men att alla dessa smågrejer tillsammans kan bli en sån JÄTTEsumma är ett mysterium. Och det värsta är att jag typ inte har köpt något. Förutom en jacka och en mössa, och nått mer, eller hur det nu var... Men det är INTE mycket.


Vill också passa på att hylla INTERNET. I love it. Har köpt alla julklappar bara geom att trycka "klick, klick.... klickklickklick". Hur enkelt som helst. Superenkelt. Och nästan gratis. Eller.... När man köper saker på internet så får man andra saker nästan gratis! Och ju mer man köper desto mer får man! UNDERBART!

Obs! De två delarna av inlägget har absolut inget med varandra att göra. Punkt.

en plastic fantastic goat.

vem har en plastget? VEM HAR EN PLASTGET?! Jag BEHÖVER en plastget. Det är ganska panik faktiskt. Eller... Jag behöver den innan julafton. Den jävla geten som jag köpte till mamma och pappa levereras tydligen i nått jävla banglaland och eftersom jag är fattig student så har jag inte RÅD att åka och hämta den, har inte ens råd att köpa en ny. Därför ska de få en plastget. Men vet ni vad? Plastgetter kostar OCKSÅ skjortan (44-49.50 kr).

Därför undrar jag om NÅGON har en liten plastig get över. Jag kan köpa den. Betalar bra (men inte mer än 43 kr).


en söndag.

Idag bor ångest lite grann i min kropp...

Igår var jättetrevlig. Den halva vinflaskan fick snabbt sällskap och var nöjd med det. Min mage var mindre nöjd och slängde ut sällskapet runt tretiden,, men lika gla' för de är ja'...

Jag hade också sällskap. Hyfsat trevlig sällskap. Man ska inte klaga om man säger så.

Hmm, ja vad ska man skriva...

Jo mitt marsvin dog i onsdags.



Så nu funderar familjen på en hamster. Eller en katt.


lusselelle.

Dagens middag: 1 burk ananas, lite gasade pommes frites (några i kollektivet "råkade" sätta eld på ugnen, varpå tidigare nämnda pommes "gasades" till ljummen temperatur = ätbart) + halv flaska rött (hittils).

Fest i kväll, don't u see?

(det bästa med rött är att man slipper läppstift, det blir liksom typ rött ändå...)

hej tomten.

Den här. Snälla.

morgonstund.

Jag älskar att jag äter frukost ur ett glas och att frukosten består av mjölk, lite flingor, köttfärssås och ost. M u m s.

Jag gillar att jag försöker logga in på facebook men mailen
[email protected]. S m a r t.

Jag är likgiltig till det faktum att jag i går kom på att jag behövde ladda min mobil mon dealade med mig själv om att om jag somnade innan jag hann räkna till hundra så slapp jag gå upp och plugga i sladden. Som sagt, likgiltig, inte alls arg.

Jag tycket MINDRE om Markus Krunegård. Inte som person, utan efter de val han gör här i livet. Som tex att göra en låt med en viss man så att en annan man INTE kan vara med. Tycker jag är lite taskigt, lämna folk ute sådär. Särskilt om det får mig att framstå som "mindre begåvad"...

Och för att svara på alla era frågor:
Yes, Caroline hittade sin kompis, och hon kom fram till v-dala, och hed "lagade" mat till henne. Och det var underbart.
Och yes, jag ska jobba på TUSEDAY, men det visste du nog redan. Vart tog du vägen igår? Jag var redo hela kvällen.

i truly go goat.

Jag gjorde det! JAG KÖPTE GETEN!
Ett klick, två klick, klick, klick och geten är min (eller en fattig bengals).

Ett par timmar senare ringer Nordea och frågar om jag verkligen hade tänkt igenom det här. Nordea liksom. De va väll ute efter min get kan jag tro.

Go goat.

fri.

Nu bev jag klar. Nu. Precis nu. Min fot har domnat bort, halva ryggen är svullen och jag ser ingenting för ögonlocken täcker liksom pupilerna, på nått sätt. Men jag är klar. Nu. Fri som en fågel. Känner för att göra något busigt för att fira. Antar att ingen är särskilt på en öl just nu? Ska nog ta mig ett glas aplesinsaft istället.


28 minuter senare.

För typ 28 minuter sen skulle min tenta lämnats in. Men jag satt inte tre minuter innan och försökte stressa klart. Jag sitter nu istället. Vad kan man säga? Ibland blir saker mindre planerade än vad man tänkt sig (typ inte alls). Men istället för att klamra sig fast i ett kaos får man fösöka lösa det på nått annat sätt.
Jag räknar inte med att blir klar riktigt än. Ska skriva en recension på en bok jag inte har läst klart, finna en lösning på de problem vi står inför; typ peak oil världssvält och klimatförändringarna, jag ska fixa till de två nästan klara uppgifterna om globalisering och bistånd.
Och så ska jag hitta på en egen fråga. och svara på den. Den ska handla om något som intreserar en lite extra.

Jag funderar på att skriva om popcorn. Det är faktikst det som intreserar mig allra mest just nu. Om varför en del kärnor inte poppas medans de andra bräns. Eller varför allt salt hamnar på de brändaste så att de smakar MASSOR (salt och bränt) medans de ljusa oskuldsfulla så rackarna smakar ingenting (eller papper).

Det vore så skönt med lite kontraster på världsproblemen tänkte jag(om nu inte det här med popcornpoppande är ett världsproblem trots allt).


en elefant balanserade.

varför finns det inga elefantparader nuförtiden, egentligen?

to be or not to be. full.

Funderar lite på hur jag ska spendera min måndagskväll. Eller egentligen är det inte så mycket att fundera på. Jag ska plugga. Skriva klart tentan så jag slipper stressa sista tre minuterna imorgon innan det ska lämnas in. Problemet är att det inte är imorgon riktigt än. Och jag fungerar bäst under absolut stress. Typ när jag har tre minuter på mig att skriva klart. J ä v l a r  vad produktiv man kan bli då.
Problemet är också att hed har en flaska vin på v-dala som bara väntar och längtar och suktar efter mig. Eller jag efter den.
Åhåhå. Och det regnar. Inte så jävla uppigande att sitta inne och skriva om nån tråkig globalisering (trots att hed har lånat världens bästa bok till mg, TACK hed!).
Jag kanke behöver lite vin för att pigga upp mig själv? Hmmm.

ekorrn satt i granen skulle snaska kotte.

I know, that she knows that im not from Alaska.

Var helt säker. Absolut helt säker. Eller, jag anade kanske någonstans i ett lägre medvetande att något inte stämde. Därför kollade jag upp det.

I know, she knows that im not fond of asking.
(The Kooks, Naive)

Den rätta texten är alltså I know, she knows that im not fond of asking. Och jag trodde de pratade om Alaska.

Inte första gången jag inte riktigt, riktigt får till det.

Jag har varit vilsen Lisa Men jag har tänkt på dig då I fönstret lyser solen Och du är nästan vaken
fick slutklämmen Och du är nästan naken.

En låt, minns inte vilken, som var populär får några år sedan sjöng jag glatt och högt
And we could get naked, you and me
När det egentligen skulle vara
And we could still make it

Kanske borde jag kolla hörseln, eller så är jag bara okoncentrerad men med livlig fantasi.
Nu tänker säkert många att det här inte är ett större problem, drabbar ju bara mig och ev min närmaste omgivning. Men det ÄR ett stort problem. För det drabbar mitt jobb. Eftersom jag jobbar med barn, och de tycker om att sjunga, eller i alla fall lyssna när någon annan sjunger så håller jag nu på att lära mig diverse barnsånger. Jag kan melodierna rätt bra men eftersom jag glömmer texterna så fort, och omedvetet ersätter dem med egen påhittat(ibland mindre lämplig) text kan det snart uppstå dålig stämning. Några av barnen pratar nämligen inte så mycket och för att visa att de vill att man ska sjunga något sjunger de själva på en liten bit av sången (lite otydligt men ändå).

Tänk er när lille Kalle 5 år springer fram till mamma, glatt sjungandes OCH DU ÄR NÄSTAN NAKEN.

Dålig stämning.

en julesaga så här i advent.

I tomtarnas hus är det stilla och tyst. Men från en vrå hörs skumma och konstiga knyst.
En nisse, utanför och mobbad av andra. Och han vet nog att för detta tomtefar klandra.
Han fixar och trixar, knäpper av ett larm. Klättrar upp och stryker över tomtefars barm.
Ett hårbelkätt anlete han väl känt ingen. Han skulle nog ta och ångra sig sen.
Men i stundens hetta och rusets topp, fanns det ingen som kunde på honom få stopp.
Det är andra advent och här vare tänt!
Ropar nissen som alltid sig utanför kännt.
Häller bensin i tomtens skägg. Hade han för detta beteende belägg?
Vem vet, och får vi någonsin veta? Och vill vi i denna historia peta?
Hur som helst tänder nissen på, och tomtefar snart i lågorna stå.
Nissen han springer dit ingen ser. Och snipp snapp slut, finns ingen tomtefar mer.

en bubbla.

Borde jag sluta lyssna på gamla gooingar och börja plugga nu? Förmodligen, men först såpbubblor! Och om nån har en bättre version av låtsas som det regnar så skulle jag bli lite, lite lyckligare.

(och kanske nån som har ett helt avsnitt inspelat av voxpop nånstans, för det vore fan guld) :]


youto(ube).

Eller vad sägs om den här? Oh nostalgi.
And it all comes back to me
in the eeend.

overdose.

Lussebullsbak och plugg. What a LÖRDAG. Vi kunde ju i alla fall dricka lite glögg kan man tycka, men ICKE för den ska sparas.

Men lite dans kanske det blir, hed har letat fram en gammal skiva from da past.
Kommer ni ihåg denna dänga? Klart ni gör, kom igen och sympatiskaka rumpan nu lite för min skull. Jag vet att ni vill.

bara barn.

Hurvida barn är härliga sakar eller inte råder det väldigt delade meningar om. Oh yes. Personligen tycker jag att barn kan vara det roligaste, gulligaste, livmoderväckande, överraskande och illaluktande som finns. Men framför allt är det ärliga. Och de skjuter för att döda. Typ.

Bara den senaste veckan har jag mött min beskärda del av uppriktighet så jag klarar mig året ut.

Det förjade i lördags. På gottsundabadet. Det är jag och en av mina pojkar. Vi badar och har rätt skoj. Ensamma. Men plötsligt från ingenstans dyker hon upp. Jasmine. Stor, bastant, runt tolv. Hon ger sig genast in i leken, och hon är inte blyg. Hoppar och slänger sig och vill rida på min rygg, vilket INTE är okej. Så stannar hon upp lite, tittar på mig. Lägger huvet på sne. Rynkar pannan.
- Har du en bebis i magen?

Det andra var i tisdags. Fick sms från en tjej som jag jobbat med tidigare. Hon är 16 men på den mentala nivån som hos en 10-12åring (tänkte skriva 14 men det vore fan taskigt. Mot henne.) Vi skriver lite, typ "hej, hur mår du? Hur går det med killarna?". Jodå, hon har en pokjvän, observera en, och hon frågar mig om jag har någon. För att göra det hela lite mer spännande skriver jag "jodå, flera stycken"  och hon svarar "HAHA men jag har FLER".

Så hittills har jag fått veta att jag är tjock och det är typ otroligt att jag skulle kunna få killar.
Dödsstöten kom idag. Jag och en pojke sitter och fyller i viktiga saker i en almenacka. Han vill fylla i min födelsedag och jag säger att han får gissa hur gammal jag blir.
- 50?
- Haha, nej, fel.
- 60?

Fet, gammal, och förmodligen ensam hela mitt liv. God natt.


what kind of sheep are you?.

Med risk för att skriva ett sånt där pretantiöst inlägg... Förlåt, men jag blir alltid så politiskt radikal när jag måste plugga (vem fan har tid att plugga? världen går under och vi måste göra något, NU!)

I vilket fall, trots klimatproblem, världssvält, aids-epedimi och ekonomisk kris, så går vi sakta mot jul. Det här är ettt kalendariskt faktum och kan inte beskyllas på globaliseringen. Eller?
Här i Sverige har vi firat jul i flera huundra ååår, och det här med julklappar är inget nytt, knappast ens något vi blir glada för längre. Barnen idag kräver julklappar undergranen, förstå den stackars unge vars föräldrar bestämmer sig för att fira alternativ jul och lägger klappepengarna på någon gemensam aktivitet med familjen eller, ve och fasa må det aldrig hända och gud förbjude, skänker pengarna till "bättre behövande". Förstå den mobbing som det stackars barnet får utstå, tillbaka på skolgården efter den inte så sällan ångestfyllda helgen. (För visst fan är julen ångest, alltid är det nått: brist på idyllisk tillvaro, gapande hål i plånboken, brända köttbullar eller bakfylla) Glåpord som solidaritetsyngel, son-of-a-kommunist eller det klassiska "HAHA-jag-fick-mer-paket-än-dig-FUCKFACE".

Men inte nog med att Sveriges, och västvärldens, barn (och vuxna, gamla, döende och levande begravda) kräver juleklappar, det sprider sig. Överallt kan man nu höra ljuva små stämmor som skriker "GAH! GE MIG! VILL HA! CRAAAAAVINGS!". Barnen i Angola nöjer sig inte längre med en kott-flodhäst eller en orm-skallra, de vill OCKSÅ ha ett gamboy-nitendo-playstation-monopol-what ever. Barnen i Bangladesh vill OCKSÅ ha en snow board (lite långsökt kanske, men ett par skidor borde de väll få, vattenskidor alltså, 2150 ligger ju hela landet under vatten).

Jag själv känner en liten panik komma smygande (måste skriva önskelista, måste maila till mamma och pappa, samt skriva ut lista till lillasyster och ringa in lämpliga alternativ att köpa). Och va fan ska jag köpa till DOM?

En liten tanke slog mig.... Om jag skulle vända på det. Ge bort en traditionell bengalisk julklapp till nära och kära? Och kanske (fast uhuj vilket projekt) skicka en traditionell svenneklapp till bengalerna? Och vad vore julen utan tema? And here we go: TEMA 2008 - SHEEP! eller i go goat! inte riktigt bestämt mig än...


          
   En till pappa                  En till mamma                Och en till sis.

Perfekt. Julproblem löst. Ingen ångest. Ingen stress. Bara en massa mjuka klappar.

Vill du också ge bort ett får, en åsna eller varför inte ett helt gäng glädjespridande kondomer?
Klicka här and make a merry christmas!


Det vore ju taskigt att inte skicka nått till bengalerna, nu när jag snor deras julklappar. Tänkte de kunde få våran egen version av sheep.
Meet Frank...