vad är grejen?.

Vad är grejen med lasange?

Lasange är en fruktansvärt hypad maträtt, framförallt tack varen en fet och orange liten katt. lasange består av pastaplattor varvat med antingen köttfärssås eller något vegetariskt tjosan. När man talar om för folk att man ska laga lasange blir de flesta imponerade och lite småhungriga. Lasange anses nämligen som något lite mer komplicerat att göra än snabbmackaroner. Därav imponerade reaktioner. Småhungriga eftersom den är hypad.

MEN är lasange egentligen så himla gott? Va?! Face it. Det är p a s t a och s å s. Och alldeles för ofta är det alldeles för mycket pasta. Undantagsfall för mycket sås. Att få någon balans på kalaset verkar vara ytterst svårt. Tyvärr. För teorin säger att det finns potentional. Praktiken säger dock att få har lyckats med fanskapet.

Egentligen är det ju bara toppen på pastaberget som är något att ha. Ni vet, den där osttäckta lilla plattan övers där det även ryms lite sås, antingen av tomat- eller vit karaktär. Egentligen vill man ju bara åt just den. Men om man roffar åt sig hela osttäcket blir det lätt lite dålig stämning, och för att göra mamma glad äter man vackert upp hela biten. Och blir väldigt mätt. Men lite missnöjd.

För man vill ha mer. Mer ost och mer pastaplatta med sås. Men... är det inte så att pasta är gjort av mjöl? Och vad mer är gjort av mjöl? Jo, b r ö d. Och om man ändå bara vill ha toppen kan man lika gärna bre en macka. Och tjäna 45 minuter. Och bli lite mer nöjd.




 
P.s. Denna slutsats gäller även för andra hypade maträtter, så som pizza, paj och sallad (jo, för det ända man vill åt där är ju kurtongerna och osten, VISST?!) d.s.


Kommentarer
Postat av: Anonym

hahaha caroline.... erkann att du just har lagat lasagne och vill i och med detta inlagg fa folk att inte vilja ata upp den sa att du far lasagnen for dig sjalv!!!



2009-03-17 @ 17:00:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback